Меню
  • Головна
  • Звязок з адміном
  • Форум


  • Година


    Користувачі
    Зареєстровано на сайті: 128
    Нових сьогодні: 0
    Нових вчора: 0
    Нових за неділю: 0
    Нових за місяць: 0


    З них:

    Новачків: 127
    Провірених: 0
    Модераторів: 0
    Адміністраторів: 1

    З них:

    Пацанів 105
    Дівчат 23




    Година


    Реклама





    ..:: Головна | Форум | Зв'язок з адміністрацією::..


    Інформація

    | Соціальну мережу «Вконтакте» закриють за хитрощі - 17 Серпня 2008
    Додав :Taras| В категорію :


    Російській соціальній мережі «Вконтакте» може бути пред'явлене звинувачення в плагіаті. Приблизно місяць тому американський Facebook переклав свій сайт російською мовою. Тепер він доступний на 19 мовах, планується переклад ще на 54. Судові позови проти сайтів, які, на думку компанії, є клонами її сторінки, стали частиною стратегії виходу Facebook на глобальний ринок.

    У лютому компанія Facebook почала кампанію по виходу на світовий ринок. У багатьох країнах їй довелося зіткнутися з вже існуючими мережами, що використовують принцип Facebook. Клони американського сайту пропонують ті ж можливості: дозволяють додавати друзів, викладати фотографії і створювати групи.

    Специфіка соціальних мереж полягає в тому, що для користувача вирішальним чинником при виборі сайту, яким він користуватиметься, є кількість друзів, вже зареєстрованих на ресурсі. У мережі «Вконтакте» зареєстровано більше 14 мільйонів користувачів. Facebook користується більше 100 мільйонів чоловік по всьому світу. Проте кількість російських користувачів у неї значно менше аналогічного показника «Вконтакте».

    У англомовних країнах Facebook є лідируючою соціальною мережею і росте швидше за конкурентів. За повідомленнями моніторингової компанії comscore, Facebook домінує на ринках Великобританії, США і Канади. Проте на таких крупних ринках, як Німеччина, Росія і Китай, де сильні позиції місцевих соціальних мереж, компанія розвивається набагато повільніше.

    При цьому керівництво Facebook абсолютно упевнено, що їх компанія вийде на лідируючі позиції і в цих країнах. Річ у тому, що вони можуть витрачати на розвиток і рекламу своєї мережі значно більше, чим конкуренти. Над Facebook працює команда програмістів, які створюють різні застосування для сайту. Компанія прагне надати іноземним користувачам якомога більше можливостей.

    Представники Facebook вже заявили, що нададуть програмістам засоби для перекладу додатків іншими мовами, щоб ними змогли користуватися люди, що не володіють англійською. Ще одним плюсом мережі є те, що нею можуть користуватися люди, що розмовляють на різних мовах. У зв'язку з цим російський користувач матиме можливість поспілкуватися зі своїми друзями з інших країн.

    Один з розробників програмного забезпечення Facebook Олексій Москалюк раніше заявляв, що компанія не розробляє спеціальну стратегію по залученню користувачів інших соціальних мереж. «Можна згаяти час на обдумування стратегії боротьби з конкурентами. А можна згаяти час на поліпшення свого продукту, - заявив він. - Ми вважаємо за краще робити друге».

    Проте тепер тактика Facebook, мабуть, змінилася. 18 липня компанія подала до каліфорнійського суду позов проти німецької соціальної мережі STUDIVZ, якою користуються 10 мільйонів чоловік в Німеччині, Австрії і Швейцарії.

    Американська компанія звинувачує німецьких конкурентів в нелегальному використанні своєї інтелектуальної власності. У заяві, направленій до суду адвокатами компанії, мовиться: «Велика частина успіху (а можливо, і весь успіх) компанії пов'язана з копіюванням і нелегальним використанням інтелектуальної власності Facebook». Американці вимагають відшкодування збитку і закриття сайту STUDIVZ, повідомляє AFP.

    На думку аналітиків, це може стати початком хвилі судових позовів проти клонів Facebook по всьому світу. 24 липня засновник американської компанії Марк Цукерберг заявив на конференції розробників Facebook: «Ми по-різному працюватимемо з різними компаніями. Але якщо хтось нас явно копіює, ми поклопочемося про те, щоб такого більше не відбувалося».

    Як повідомляє AP, одним з найвірогідніших кандидатів на роль відповідача наступного судового позову Facebook може стати російська соціальна мережа «Вконтакте».

    Глава STUDIVZ вже відповів на звинувачення: «Не дивлячись на величезні зусилля, Facebook не вдалося вийти в лідери на німецькому ринку. Тепер вони намагаються перешкодити STUDIVZ за допомогою суду. Схоже, їх стратегія звучить так: «Якщо не можеш перевершити їх, подай на них до суду». Існує величезна кількість соціальних мереж. Facebook не перша і, звичайно, не єдина».

    Він також відзначив, що Facebook прагне до світової монополії на соціальні мережі. У випадку, якщо «Вконтакте» пред'являть звинувачення, тактика захисту російської компанії, швидше за все, буде схожа на німецьку, повідомляє Взгляд.


    Рейтинг:5.0


    Переглядів: 1628 | Коментарі (0)| Дата: 20.04.2024

    Коментари и
    Реклама


    Авторизація
    Прівет, Гість!
    null


    Календар новин
    «  Серпень 2008  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031


    Погода


    Статистика

    Онлайн вього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів 0
    Корситувачі які були на сайті сьогодні:



    Курс валют


    Друзі сайту



    Copyright all-all.org.ua © 2009
    design adminn .:: Безкоштовний хостинг uCoz ::.